torsdag 26. februar 2009

Dette er kanskje enda rarere enn Den store Japaner. Jeg er usikker her altså.

Dette er fra filmen The Holy Mountain fra 1973. Den er laget av kanskje den rareste, om man ser bort fra Mattew Barney http://www.cremaster.net/ som tross alt framstår mer kalkulert rar, filmskaperen ever.

Alejandro Jodorowsky er en eldre herre fra Chile som i sine yngre dager, fra 50 til 70 tallet hærtok det surrealistiske landskapet og laget alt fra bøker, dukketeater, drama og film. Han er mest kjent for filmene El Topo og denne; The Holy Mountain. Begge fullstendig rablende rare.

Igjen er det altså slik at jeg tror man må være litt hardcore glad i rare ting for å orke seg gjennom hele filmen. Min erfaring med rare filmer er at de veldig ofte er gresselig lange, og at gleden ligger i, for oss som oppriktig setter pris på rare ting, det at lidelsen ved å dra seg gjennom to timer med noe som blir rarer og rarer for hvert langsomme minutt som går, bidrar til at alt liksom gnies godt inn i hjernen og fester seg. Det er jo gjerne sånn med rare ting at de kan være litt vanskelig å begripe, og da er det godt å ha litt tid på seg tenker jeg.

Men for andre, så kan ofte en trailer gjøre samme susen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar